Hatha yoga

Met welk doel zou jij op yoga gaan? Wil je soepeler worden? Leniger? Wil je meer rust in je hoofd krijgen, beter slapen of je adem beter leren gebruiken? Yoga heeft veel positieve effecten op de gezondheid. Wie weet wat het jou gaat brengen.

Het is goed om uit te proberen welke yogavorm bij je past. Hatha yoga is een van de oudste vormen van yoga, van waaruit meerdere yogavormen ontstaan zijn. Ha betekent zon en tha betekent maan.

In de hatha yoga wordt er vanuit gegaan dat je lichaam, je adem en je geest samenwerken om in balans te komen. Zij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en van invloed op elkaar. Door fysieke oefeningen te doen word je niet alleen soepel, je kunt meerdere effecten op lichamelijk gebied ervaren (het werkt op hormonen, bloedsomloop, lymfe, spijsvertering etc.) én ook op je geest (het denken) en emoties. Yoga kan helend werken. Het verbeteren van je ademstroom kan tevens helpen om rust en ruimte te voelen.

Het gaat om lichamelijke inspanning, waarbij je leert wat je aanspant en waar je juist kunt loslaten, kunt ontspannen. Door yoga maak je verbinding met jezelf en leer je je eigen grenzen en mogelijkheden kennen. Je leert beter voelen wat goed voor jou is. Het is zonder oordeel, dus prestatieloos en dat maakt dat alles goed is zoals het is.
De door mij gegeven hatha yogalessen gaan in een rustig tempo. Het is beoefening van staande, zittende en liggende houdingen, waarbij de adem de oefening ondersteunt. De houdingen gaan van dynamisch naar statisch. De les eindigt altijd met een ontspanning.

In de ruimte zijn matten aanwezig. Je kunt een eigen mat meenemen als je dat fijner vindt. Daarnaast zijn er ook kussens en dekens. Ook deze kun je zelf meenemen.

Waar: de hatha yogalessen worden vanaf april tot en met september buiten gegeven op een afgesloten privé grasveld omgeven door bomen en struiken op locatie Veenakkerweg 11a, te Den Hoorn. Bij regen kunnen we onder een overkapping.

In het naseizoen en de winter zijn de lessen in De Hoornbloem, Kon. Julianaplein 1, 2635 HD te Den Hoorn.

Wanneer: maandagavond: 18:45-19:45 uur en 20:00-21:00 uur

                  woensdagavond: 18:45-19:45 uur en 20:00-21:00 uur

 

 

Geïnteresseerd geraakt in TriBalans Yoga?

Ik help je graag met mijn yogalessen, adem coaching of massages.