Stoel yoga

Stoelyoga is yoga op en rond een stoel. Het is zeer geschikt voor ouderen. De houdingen zijn vanuit de hatha yoga aangepast.

Hatha yoga is gericht op oefeningen met het lichaam en de adem om gedachten rustiger te maken. Het heeft een positieve uitwerking op de gezondheid. Het is goed voor de spieren, gewrichten, organen, bloedsomloop etc. Het maakt het lichaam soepeler. Je beleeft er plezier aan én het is ontspannend!

Tijdens deze yogales wordt een deel staand en een deel zittend (op een stoel) gedaan. Het zijn milde yogahoudingen, die op een rustige manier worden uitgevoerd. Het laatste deel van de les kun je nog een aantal oefeningen op een matje meedoen of naar eigen keuze zittend op de stoel. De les bevat ontspannings- en ademhalingsoefeningen.
Aan yoga is geen prestatie verbonden; het gaat er vooral om binnen de eigen mogelijkheden te oefenen. Al is de beweging nog zo klein, alles is goed!

Na afloop is er in de Hoornbloem gelegenheid om (tegen betaling) samen een kopje thee of koffie te drinken. In de lesruimte zijn stoelen en yogamatten aanwezig. Daarnaast zijn er ook kussens en dekens. U kunt een deken, kussentje en een eigen mat meenemen als u dat fijner vindt. Gemakkelijke kleding is gewenst. U kunt eventueel een flesje water meenemen.

De stoelyogalessen worden gegeven in De Hoornbloem, op het Kon. Julianaplein 1, 2635 HD Den Hoorn.
Stoelyoga is op maandagochtend van 10:00-11:00 uur.

Ik nodig u uit om een keer een kennismaking les mee te komen doen.

Geïnteresseerd geraakt in TriBalans Yoga?

Ik help je graag met mijn yogalessen, adem coaching of massages.