Cursus Beter ademen

‘Beter ademen’ wat houdt dat in en hoe doe je dat?
In de loop van het leven ontwikkelt vrijwel iedereen een eigen adempatroon. Dit ontstaat door wat je meemaakt en door hoe je leeft. Het kan zijn dat je vooral hoog in de borst of vrij oppervlakkig ademt. Als gevolg van opgebouwde spanning, bijvoorbeeld rondom het middenrif, wordt er niet optimaal geademd.
In deze cursus leer je bewuster te ademen, de positieve kracht van de adem te gebruiken. Je kunt ontdekken hoe jouw manier van ademen is en waar en hoe je via de adem ruimte kunt maken.
De cursus bestaat uit theorie over ademen, de verschillende adempatronen en verschillende ademgebieden. Maar we gaan vooral ook werken met ademoefeningen en yogahoudingen. De adem, het lichaam en je geest (denken en emoties) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat kun je ontdekken en ervaren.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die bewuster wil ademen. Je hoeft geen klachten te hebben. Verlang je naar meer ademruimte, wil je meer aandacht voor het voelen of vaker kalmte ervaren, dan kan optimaler ademen je helpen.
Heb je wel klachten als te veel stress, burn-out, slecht slapen, hyperventilatie, angsten etc., dan kan de cursus je helpen ontdekken hoe je via beter ademen het lichaam en het denken kunt beïnvloeden.

Effect

Er zijn vele fysieke voordelen van beter, bewuster ademen, zoals optimale zuurstofopname, betere doorbloeding o.a. van de buikorganen, een betere spijsvertering.

En mentaal kan het je helpen om stress te reduceren, meer energie te krijgen, meer ontspannen te leven. Ook de concentratie kan verbeteren en je komt dichter bij jezelf en je kunt beter in je vel komen te zitten.

Wanneer

Momenteel is er nog geen cursus gepland. Mocht je interesse hebben in een cursus dan kun je mij hierover benaderen.

Locatie: De Hoornbloem: Kon. Julianaplein 1, Den Hoorn

Geïnteresseerd geraakt in TriBalans Yoga?

Ik help je graag met mijn yogalessen, adem coaching of massages.