Adem coaching

Bij adem coaching begeleid ik mensen om tot beter ademen te komen. Ademen is leven!

Bij de geboorte heb je allemaal een natuurlijke manier van ademen en door de jaren heen verandert dit vrijwel bij iedereen. Door alles wat je meemaakt kan er spanning in je lichaam worden vastgezet, waardoor de adem minder ruimte krijgt. Je ademt dan volgens een bepaald patroon. Dit patroon laat in wezen zien hoe je je leven leeft.

Voorbeelden van adempatronen zijn, dat je: niet meer in je in de buik ademt, oppervlakkig bent gaan ademen, of vooral hoog in de borst ademt, ademt met weinig volume, verkeerd om ademt (buik intrekken bij inademing), dat je voelt haperen bij het ademen (weinig flow). Of je merkt dat je regelmatig aan het zuchten bent (hyperventileren).

Uiteindelijk kunnen er ook klachten door een bepaald adempatroon ontstaan. Klachten als burn-out, veel stress ervaren, gejaagd voelen, slecht slapen etc. kunnen allemaal te maken hebben met het hebben van te weinig ademruimte en spanning in je lichaam.

Voor wie

Adem coaching is voor iedereen die spanning in het lichaam vasthoudt, onverwerkte emoties heeft. Voor degene die een aangeleerd adempatroon willen veranderen.

Effect

Je krijgt meer ademruimte doordat spanningen worden opgelost. Het gevolg kan zijn dat je minder stress ervaart, beter kunt slapen, een burn-out voorkomt of als je al een burn-out hebt, helpt het je om daar uit te komen.

Je krijgt inzicht in dat leefstijl en ademen van invloed zijn op elkaar. Je ontvangt ademoefening en tools om in bepaalde situaties, die voor jou van toepassing zijn, de adem op de juiste manier in te zetten.

Hoe werkt het

Wanneer je besluit om voor adem coaching bij mij te komen, neem ik eerst een intake af om er samen achter te komen waarop we ons gaan richten en welke ademtechnieken er nodig zijn. En dan volgt er een eerste ademsessie. Tijdens een ademsessie observeer ik jouw manier van ademen en help ik je om in je buik te ademen. Als dat lukt gaan we via een speciale manier van ademen -verbonden ademen- en tools de spanning uit je lichaam laten verdwijnen. De adem gaat het werk doen en ik begeleid je erbij.
Voor de eerste afspraak kun je er rekening mee houden dat de afspraak 2 uur duurt (inclusief de intake). Daarna zullen de sessies ongeveer een uur per keer zijn.
Samen bepalen we hoeveel sessies er nodig zijn om het doel te halen. Als een patroon al heel lang bestaat kunnen er meerdere sessies nodig zijn.

Het kan ook zijn dat je geen adem coaching wil, maar toch een keer een ademsessie zou willen ervaren. Dan kan dat ook eenmalig. Dan gaat daar een korte intake aan vooraf. Je kunt er dan rekening mee houden dat het totaal 1,5 uur tot 2 uur duurt.

Kosten

Ademsessie eenmalig €75,-

Ademsessie meerdere keren €65,00 per uur (intake is inclusief)

Geïnteresseerd geraakt in TriBalans Yoga?

Ik help je graag met mijn yogalessen, adem coaching of massages.