Stoelyoga

Stoelyoga is yoga op en rond een stoel. Het is zeer geschikt voor ouderen. De houdingen zijn vanuit de hatha yoga aangepast. Hatha yoga is gericht op oefeningen met het lichaam en de adem om gedachten rustiger te maken. Het heeft een positieve uitwerking op de gezondheid. Het is goed voor de spieren, gewrichten, organen, bloedsomloop etc. Het maakt het lichaam soepeler. Je beleeft er plezier aan én het is ontspannend!

Tijdens deze yogales wordt een deel staand en een deel zittend (op een stoel) gedaan. Het zijn milde yogahoudingen, die op een rustige manier worden uitgevoerd. Het laatste deel van de les kun je nog een aantal oefeningen op een matje meedoen of naar eigen keuze zittend op de stoel. De les bevat ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Aan yoga is geen prestatie verbonden; het gaat er vooral om binnen de eigen mogelijkheden te oefenen. Al is de beweging nog zo klein, alles is goed!

Na afloop is er in de Hoornbloem gelegenheid om (tegen betaling) samen een kopje thee of koffie te drinken.

In de lesruimte zijn stoelen en yogamatten aanwezig. U kunt een badhanddoek of een eigen mat meenemen als u dat fijner vindt. Daarnaast zijn er ook kussens en dekens. Gemakkelijke kleding is gewenst. U kunt eventueel een flesje water meenemen.

In verband met het coronavirus kan er geen gebruik gemaakt worden van de aanwezige materialen en is het tijdelijk verplicht om eigen yogamatten, kussens en/of dekens mee te nemen.

Locatie en tijd

De stoelyogalessen worden gegeven in De Hoornbloem, op het Kon. Julianaplein 1, 2635 HD Den Hoorn.
Stoelyoga is op maandagochtend van 10:30-11:30 uur.
Ik nodig je uit om een keer een proefles mee te komen doen.