Over mij

Mijn naam is Miranda van der Maarel. Ik geef yoga aan mensen van jong tot oud. De jongste deelnemer is 6 jaar en de oudste 94 jaar.
Na mijn middelbare school ben ik verpleegkundige in het ziekenhuis geworden en na een aantal jaren switchte ik naar de wijkverpleging (volwassenen en jeugdzorg) en weer een aantal jaren daarna heb ik met plezier de overstap gemaakt naar een baan als leerkracht in het basisonderwijs. Tussendoor volgde ik regelmatig cursussen op spiritueel gebied (o.a. reiki en intuïtieve ontwikkeling). In die jaren ontstond steeds meer het gevoel en werd mij duidelijk dat er nog iets anders was wat op mijn pad zou komen. En dat bleek yogadocent te zijn.

In 2014 ben ik de gestart bij Saswitha, de opleiding voor yoga en wijsbegeerte te Bilthoven en daar heb ik inmiddels mijn diploma gehaald. Voor mij klopt deze weg naar de yoga heel goed; alles wat ik hiervoor aan ervaring heb opgedaan in de verpleging en het onderwijs komt als juiste bagage van pas in het geven van yogalessen. De verandering en ontwikkeling die ik heb doorgemaakt is in allerlei facetten van het leven positief merkbaar: in mijn hele leefstijl, gedrag en eetgewoonten, mijn fysieke houding etc.


Yoga is niet alleen mijn passie geworden, maar ook een weg voor het leven!
Mijn grote wens is om zo veel mogelijk mensen yoga te laten ervaren en ze hierdoor te laten ontdekken wat yoga kan betekenen op hun levenspad.

Extra gevolgde modules bij Saswitha:

  • Ayurvedische beginselen
  • Ayurvedische Massage
  • Adem en ademtherapie
  • Specialisatiejaar: Yoga voor kinderen, tieners, jongeren en kinderen (en volwassenen) met een beperking.
  • Eindscriptie Vrikshãsana (boomhouding)

Evenwichtig in verbinding